Utvalt Foto

Tips
Canon har släppt en digital systemkamera med fullstor sensor (24X36), Canon 5D. Med tanke på hur fantastisk Canon 20D är, bör den nya kameran nå oanade höjder! Och den analoga Canon 5 med sin ögonstyrda autofokus... den söker sin överman...Ni hittar mer info på www.canon.se
JB Foto tipsar om;

Arnold Newman - missade Ni utställningen på Louisiana? Intresserad av att veta mer om honom och hans fotografier? Här hittar Ni en utmärkt utställning på nätet med fotografier, intervjuer mm. Det är Kodak och Photo District News som tillsammans gjort denna site. Väl värd ett besök. Kodaks och PDN:s hemsidor hittar Ni här tillsammans med annat för den fotointresserade.

Louisiana - detta underbara museum för modern konst, ligger i Humlebaek 35 km norr om Köpenhamn. Det är lätt att ta sig dit, bl a med tåg från Malmö. Här hittar Ni information om utställningar, öppettider mm.

Hayward Gallery - Är Ni intresserad av fotoutställningar och besöker London? Passa då på att slinka in på Hayward Gallery. Galleriet, som ligger på South Bank, har mer information på nätet.

Ansel Adams - I samband med utställningen "Ansel Adams at 100", som turnerar runt jorden, har man gjort ett program med bilder och information om och av denne mästerfotograf. Det är även tillgängligt via nätet. Mycket informativt och välgjort. De rekommenderar bredband, vet med andra ord inte hur det fungerar med modem (men testa själv, det är det väl värt).

Man har även tagit fram en bok med titeln "Ansel Adams at 100" i två olika utgåvor (en enklare och en exklusivare utgåva). De är tillgängliga i Sverige.

Digital kamera - Är Ni intresserad av att köpa en eller bara ute efter mer information är Digital Photography Review en alldeles lysande informationskälla med grundliga tester av bl a kameror. Här finns också förklaringar av den digitala tekniken, köpråd, möjlighet att jämföra kameror sida vid sida med mera.

Cyberphoto - är en utmärkt sajt för information om digitala kameror och tillbehör. De vill naturligtvis gärna sälja till Er men innehåller också tester och beskrivningar/bilder av kameror mm varför man kan använda dem som en ren informationskälla om man så vill. Inga krav på registrering eller annat otyg.

Pricerunner - hittar Ni en kamera som intresserar Er föreslår jag att Ni först kontrollerar prisnivåerna på denna sajt. Vem vet, kanske är det Cyberphoto som har de bästa priserna, kanske någon annan. Att det skiljer rejält i pris mellan olika leverantörer, det tar det inte många minuter för Er att få klarhet i. Inte heller att det inte alltid är samma leverantör som är billigast i alla sammanhang. Det finns många kronor att tjäna på att lägga någon minut på att undersöka priserna först. Det gäller för övrigt även i andra sammanhang än kameror naturligtvis. Pricerunner har även prisuppgifter för mycket mer än kameror vilket Ni snabbt märker första gången Ni går in på deras site.

Vill Ni ha fler tips om digital fotografering hittar Ni dem här.

Gratis program - söker ni efter de där små praktiska programmen som skulle vara så bra att ha men är ack så svåra att finna? En hyfsad chans att hitta dem har Ni på SnapFiles. Låt inte namnet lura Er, här finns det lagliga gratisprogram i massor. Inklusive möjlighet att läsa recensioner, titta på skärmbilder osv innan Ni laddar hem något program. Mer inom dataområdet hittar Ni här.